У НАН запевнили, що розроблять власну вакцину до кінця року

Читать на русском
До кінця 2021 року українські вчені планують розробити власну вакцину від коронавірусу, а в наступному році вона буде проходити випробування.

До кінця 2021 року українські вчені планують розробити власну вакцину від коронавірусу, а в наступному році вона буде проходити випробування.

Про це в п'ятницю, 7 травня, заявив директор Інституту біології клітини НАН України академік Андрій Сибірний, повідомляє пресслужба НАН України.

За його словами, розробкою препарату займаються львівські вчені.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 7 травняВ Україні від початку кампанії з вакцинації проведено 822 196 щеплень проти COVID-19. До листа очікування вакцинації записалися 522 273 людини.

Сибірний зазначив, що вірусні білки повинні перевірити на лабораторних тваринах - трансгенних мишах, яких будуть заражати вірусом і вводити їм вакцину. Зараз невідомо, чи можливо провести такі дослідження в Україні.

«Ось цей останній етап роботи напевно доведеться робити із нашими колегами у Польщі. Так ми попередньо домовилися. Я б хотів, щоб це була повністю українська вакцина, але так виходить, що це буде міжнародне співробітництво», - сказав Сибірний.

Також він повідомив, що при розробці цієї вакцини у львівських вчених виникла ідея створити ще одну вакцину від коронавірусу - у формі таблетки. Однак, за його словами, це - ідея для наступного проекту.

Нагадаємо, Туреччина готується випустити свою вакцину від COVID до осені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: