МОЗ не розраховує на українську вакцину – Ляшко

Читать на русском
За словами Ляшка, держава підтримала цю ініціативу і на цьому все зупинилося, оскільки державні підприємства не мають потужностей з виробництва вакцин
Віктор Ляшко112 Україна

Міністерство охорони здоров'я не бере до уваги можливість наявності української вакцини від коронавірусу, попри те, що про неї заявляв президент Володимир Зеленський ще в жовтні 2020 року.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі «Громадського».

«Є група винахідників, яка на доклінічних дослідженнях розробила концепт рекомбінантної вакцини проти COVID-19. Чому президент тоді про це сказав - бо на той час таких ще не було. Вони провели певні дослідження і сказали: є результат», - пояснив він.

Нація пофігізму, що переміг. Колонка Леоніда ШвецяПандемія стала чудовим способом краще пізнати одне одного. В середньому ми якось не дуже розумні, погано освічені та надзвичайно підозрілі. При цьому дуже легковажно ставимося до свого здоров'я.

За словами Ляшка, держава підтримала цю ініціативу і на цьому все зупинилося, оскільки державні підприємства не мають потужностей з виробництва вакцин, а значить, рухатися далі в цьому процесі вони не в змозі. Фактично, зазначив він, якась розробка є, але ні МОЗ, Ні уряд не отримували жодних звернень з цього приводу.

«Ця група винахідників може зробити це, тільки спілкуючись з фармацевтичним бізнесом. Держава може допомогти розвитку. Після цього група винахідників почала працювати з нашими фармацевтичними компаніями... МОЗ на це не розраховує, ми більше розраховуємо на вакцини, які вже пройшли третю стадію клінічних досліджень і кваліфіковані ВООЗ», - підкреслив головний санлікар.

Раніше голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що в Україні є потужності для виробництва вакцин від коронавірусу і кілька вітчизняних компаній готові взятися за їх виробництво. Однак все впирається під час.

А глава МОЗ Максим Степанов підтверджував, що Україна веде розробку власної вакцини від коронавірусу. Однак ця вакцина обійдеться в підсумку дорожче, ніж ті препарати, які держава закуповує за кордоном.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: