Україна має два проєкти власної вакцини – академік

Читать на русском
Правда, один з проєктів далекий навіть від клінічних випробувань, а про другий відомо лише те, що він існує
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Україна має два власних проєкти з розробки вітчизняної вакцини проти коронавірусу. Однак ці проєкти поки що далекі навіть від стадії клінічних випробувань.

Про це розповів академік, голова комісії з біологічної безпеки та біозахисту при Раді національної безпеки та оборони України Сергій Комісаренко в ефірі телеканалу «Україна 24».

Вчений розповів про те, що в Україні є проєкт так званої «вакцини Фаворова», але це не вакцина у звичному розумінні цього слова.

«Ніхто її не обіцяв, сказали, що над нею працюють, і, можливо, вона з'явиться. Ніяких гарантій про те, що вона може бути та може працювати, не було. Сказати, що вона може стати вакциною - та вакцина, яку називають «вакциною Фаворова» - можна тільки після того, як будуть проведені клінічні випробування, які так і не були проведені», - зазначив академік.

Вакцина з Південної Кореї: що відомо про препарат і як в Україні розвиваються темпи вакцинаціїЩо відомо про всі вакцини в Україні та яка зараз ситуація з темпами щеплень, розбиралося Слово і діло.

Про другий проєкт вакцини вчений розповів тільки те, що він існує.

«Зараз є ще один проєкт, більш реальний, Я не хочу зараз називати його деталі, але дуже серйозна нарада була у прем'єр-міністра, я вчора зустрічався з головним санітарним лікарем з приводу того, щоб вчені України створили реальну національну вакцину», - заявив Комісаренко.

Раніше головний санлікар Віктор Ляшко заявив, що міністерство охорони здоров'я не бере до уваги можливість наявності української вакцини від коронавірусу, попри те, що про неї заявляв президент Володимир Зеленський ще в жовтні 2020 року.

Міністерство охорони здоров'я України запропонувало розгорнути на базі Інституту епідеміології та інфекційних хвороб власну українську лабораторію з розробки вакцин, і не тільки від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: