Українська вакцина від коронавірусу обійдеться дорожче за імпортну – Степанов

Читать на русском
Міністр зазначив, що хоча вакцини української розробки будуть дорожчі за імпортні, це гарантія того, що в Україні буде, чим прищеплювати людей
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Україна веде розробку власної вакцини від коронавірусу. Однак ця вакцина обійдеться в підсумку дорожче, ніж ті препарати, які держава закуповує за кордоном.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я зустрічався минулого тижня з компанією, вони знаходяться на стадії виробництва лікарської форми, йде процес. Розробкою займається не Інститут біохімії. Виробникам, які готові вкладати кошти, потрібні гарантії, ми над цим працюємо. Законодавчо врегульовані гарантії, що країна буде викуповувати у них вакцини, які входять в календар щеплень. Потрібно прийняття закону. Ми повинні розуміти, що вакцини, які ми будемо купувати в українських виробників, будуть дорожчими. Але це гарантовано, це у нас, і ми захищені», - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Індія призупинила експорт вакцини від коронавірусу Oxford-AstraZeneca. Причиною називали зростання захворюваності в Індії та бажання розширити вакцинацію в самій країні.

25 березня в Україну прибула перша партія китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва компанії Sinovac - всього Україна замовила 2 мільйони доз вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: