У МОЗ запропонували створити українську лабораторію для розробки вакцин

Читать на русском
Така ініціатива дасть Україні поштовх до відновлення виробництва імунобіологічних препаратів, зокрема для лікування онкологічних захворювань
Ілюстративне фотоИА Regnum

Міністерство охорони здоров'я України запропонувало розгорнути на базі Інституту епідеміології та інфекційних хвороб власну українську лабораторію з розробки вакцин, і не тільки від коронавірусу.

Про це головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив під час наради під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та за участю керівників провідних наукових установ та інститутів, повідомляє Урядовий портал.

«Сьогодні весь світ стоїть у черзі за вакциною, і очевидним стає факт, що Україні необхідно мати власну базу для розробки вакцин. Це стратегічне питання, оскільки будівництво сучасної інфраструктури за світовими зразками дозволить нам відновити науковий потенціал і розробляти препарати для захисту від різних хвороб», - зазначив Шмигаль.

Колективна імунізація: як українські компанії можуть вакцинувати працівниківЯк організувати вакцинацію працівників українських компанії, читайте в матеріалі Слово і діло.

За словами Ляшка, створення лабораторії на базі Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. в. Громашевського - це тільки один з варіантів. Ще одним варіантом є створення в Інституті наукового опенспейсу. Така ініціатива дасть Україні поштовх до відновлення виробництва імунобіологічних препаратів, зокрема для лікування онкологічних захворювань.

У підсумку Шмигаль видав компетентним органам завдання протягом двох тижнів опрацювати питання інфраструктури, і визначити шляхи фінансування для створення в Україні лабораторії високого рівня.

Раніше головний санлікар Віктор Ляшко заявив, що міністерство охорони здоров'я не бере до уваги можливість наявності української вакцини від коронавірусу, попри те, що про неї заявляв президент Володимир Зеленський ще в жовтні 2020 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: