Посадка літака у Мінську: голова Ryanair вказав на брехню Білорусі

Читать на русском
Білорусь відмовила пілоту літака у проханні зв'язатися з авіакомпанією Ryanair і йому нічого не залишалося, як сісти у Мінську.
Фото: Василь Садовий

Голова Ryanair Майкл О'Лірі звинуватив керівництво Білорусі у неправдивій інформації про інцидент з літаком авіакомпанії, який примусово посадили у Мінську 23 травня.

Про це пише Reuters.

Затримання Романа Протасевича в Мінську: усі подробиціПодробиці затримання в Мінську Романа Протасевича, колишнього головного редактора телеграм-каналу Nexta.

Так, голова Ryanair заявив, що білоруська авіадиспетчерська служба відхилила прохання пілота зв'язатися з авіакомпанією після того, як йому повідомили про начебто загрозу вибуху. В результаті пілотові нічого не залишалося, як приземлитися в аеропорту Мінська.

Гендиректор Ryanair назвав попередні заяви білоруських офіційних осіб «помилковими і неточними» і заявив, що літак було «незаконно переадресовано під хибним приводом».

«Командувачеві пілотом не залишалося нічого іншого, крім як летіти до Мінська, коли Мінське УВС повідомило його про реальну загрозу вибуху літака, однак УВС Мінська відмовилося зв'язатися з Ryanair, неправдиво заявивши, що Ryanair Ops не відповіла на телефонні дзвінки», - йдеться в заяві авіакомпанії.

Гендиректор підкреслив, що пілот неодноразово запитував інформацію про ймовірну загрозу вибуху, перш ніж все таки погодився приземлитися у Мінську.

Нагадаємо, 23 травня у Мінську влада Білорусі примусово посадила літак Ryanair, який летів з Греції до Литви. Це було зроблено, щоб затримати засновника опозиційного каналу Nexta Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу.

Україна припинила авіасполучення з Білоруссю і з 29 травня закриває небо для білоруських літаків.

ICAO вирішила розслідувати інцидент з літаком Ryanair у Мінську.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: