США і союзники готують нові санкції проти Білорусі – Білий дім

Читать на русском
Президент США Джозеф Байден доручив своїй команді підготувати варіанти ефективних дій, у тому числі санкції
Дженніфер ПсакіGloballookpress

США і європейські союзники Вашингтона працюють над підготовкою нових заходів проти Білорусі та персонально її президента Олександра Лукашенка після примусової посадки в Мінську літака компанії Ryanair і арешту опозиціонера Романа Протасевича. Ці заходи передбачають введення санкцій.

Про це на брифінгу заявила прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі.

Президент США Джозеф Байден, зазначила Псакі, доручив своїй команді підготувати варіанти ефективних дій, у тому числі санкції, працюючи в тісній координації з громадськими організаціями та союзниками в Європі, щоб притягнути режим Олександра Лукашенка до відповідальності за його дії.

«Ми, зрозуміло, залишаємося в тісному контакті та координації з європейськими колегами», - сказала Псакі.

Ведмежі обійми: до чого призведе затримання ПротасевичаІсторія з Романом Протасевичем штовхає Білорусь в обійми Росії та створює нові виклики для України.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

24 травня лідери країн Європейського Союзу закликали авіакомпанії припинити польоти в повітряному просторі Білорусі. Крім того, пропонується в найкоротші терміни розробити нові санкції проти Білорусі.

Європейська комісія після інциденту з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську та арешту Романа Протасевича вирішила заморозити 3 млрд євро інвестиційної допомоги для Білорусі до тих пір, поки Білорусь «не стане демократичною».

Президент України Володимир Зеленський розпорядився припинити авіасполучення з Білоруссю після інциденту з вимушеною посадкою літака Ryanair в Мінську, а також затримання засновника каналу Nexta Романа Протасевича.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: