Білорусь закриває посольство в Канаді

Читать на русском
Уряд Білорусі ухвалив рішення про закриття свого посольства в Канаді - дипломатичне представництво перестане працювати з 1 вересня.

Уряд Білорусі ухвалив рішення про закриття свого посольства в Канаді - дипломатичне представництво перестане працювати з 1 вересня.

Про це повідомляє пресслужба посольства Білорусі в Канаді.

«Радою міністрів Республіки Білорусь схвалене рішення щодо закриття посольства Республіки Білорусь в Канаді. Посольство припинить свою роботу з 1 вересня 2021 року», - йдеться в повідомленні.

Ведмежі обійми: до чого призведе затримання ПротасевичаІсторія з Романом Протасевичем штовхає Білорусь в обійми Росії та створює нові виклики для України.

Відзначається, що громадяни Білорусі зможуть скористатися консульськими послугами у Генеральному консульстві Білорусі в місті Нью-Йорку, Сполучені Штати.

Як повідомляє видання «Гомельські Вєсті», в квітні Олександр Лукашенко зажадав оптимізувати кількість посольств країни за кордоном.

Після міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей розповів, що Мінськ закриє свої посольства в декількох країнах, де робота дипмісій не принесе необхідних зовнішньоекономічних ресурсів, але також розгляне можливість розширення.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

24 травня лідери країн Європейського Союзу закликали авіакомпанії припинити польоти в повітряному просторі Білорусі. Крім того, пропонується в найкоротші терміни розробити нові санкції проти Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: