Євросоюз заморозив інвестиційну допомогу Білорусі через арешт Протасевича

Читать на русском
Єврокомісія сфокусується на розслідуванні інциденту з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Європейська комісія після інциденту з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську та арешту Романа Протасевича вирішила заморозити 3 млрд євро інвестиційної допомоги для Білорусі до тих пір, поки Білорусь «не стане демократичною».

Про це написав брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк на сторінці в Twitter.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що ЄК сфокусується на розслідуванні інциденту з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair, а Євросоюз розгляне введення нових санкцій проти Білорусі за трьома напрямками.

Затримання Романа Протасевича в Мінську: усі подробиціПодробиці затримання в Мінську Романа Протасевича, колишнього головного редактора телеграм-каналу Nexta.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

24 травня лідери країн Європейського Союзу закликали авіакомпанії припинити польоти в повітряному просторі Білорусі. Крім того, пропонується в найкоротші терміни розробити нові санкції проти Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: