Українських журналістів закликали утриматися від поїздок до Білорусі

Читать на русском
У Кабміні також рішуче засудили порушення владою Білорусі прав і свобод представників медіасфери.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба та міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко засудили дії білоруської влади щодо наступу на свободу слова.

Міністри закликали українських журналістів, правозахисників й громадських активістів утриматися від поїздок до Білорусі, йдеться в спільній заяві міністрів, оприлюдненій на сайті уряду.

У Кабміні також рішуче засудили порушення владою Білорусі прав і свобод представників медіасфери.

«З огляду на загрозу і непередбачуваність дій влади Білорусі, закликаємо українських журналістів, представників правозахисних організацій, громадських активістів утриматися від поїздок до цієї країни», - йдеться у зверненні.

Затримання Романа Протасевича в Мінську: усі подробиціПодробиці затримання в Мінську Романа Протасевича, колишнього головного редактора телеграм-каналу Nexta.

Відзначається, що продовження утисків проти журналістів, наступ на свободу слова і життя журналістів тривають всупереч вимогам демократичного світу і міжнародним зобов'язанням Білорусі.

«Узурпуючи білоруський інформаційний простір, Мінськ навмисне і безпринципно намагається встановити тотальний інформаційний контроль і наповнювати його виключно провладною пропагандою, чому не може бути місця в сучасному світі», - йдеться в заяві.

Міністри також вимагають від білоруської влади негайно звільнити опозиційного журналіста Романа Протасевича та інших політичних в'язнів, припинити репресії проти незалежних засобів масової інформації і відновити повагу до прав і свобод людини.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розпорядився припинити авіасполучення з Білоруссю після інциденту з вимушеною посадкою літака Ryanair у Мінську, а також затримання засновника каналу Nexta Романа Протасевича.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: