Білорусь оприлюднила стенограму переговорів пілота Ryanair із диспетчером

Читать на русском
Згідно із заявою департаменту, 23 травня аеропорт Мінська отримав листа від адресата ahmed_yurlanov1988@protonmail.com про загрозу теракту над Вільнюсом.

У Білорусі Департамент з авіації Міністерства транспорту та комунікації оприлюднив стенограму запису переговорів диспетчера з пілотом Ryanair.

Із заяви білоруської влади слідує, що екіпаж літака самостійно вирішив сідати в аеропорту Мінська, повідомляє TUT.BY.

Згідно із заявою департаменту, 23 травня аеропорт Мінська отримав листа від адресата [email protected] про загрозу теракту над Вільнюсом. Екіпажу повідомили про озвучену загрозу і рекомендували посадити лайнер в столиці Білорусі.

При цьому уточнюється, що екіпаж літака кілька разів намагався дізнатися про джерело цієї інформації.

Затримання засновника Nexta: що відомо про причетність Лукашенка і навіщо підняли винищувачЛітак Ryanair, на якому летів засновник опозиційного Telegram-каналу NEXTA, екстрено посадили в аеропорту Мінська після розпорядження Олександра Лукашенка.

Як пише Minsknews, зі стенограми випливає, що о 12:30 диспетчер білоруського управління повітряним рухом повідомив пілоту про інформацію про бомбу, котра надійшла.

«Щоб ви знали, у нас є інформація від спецпризначенців про те, що у вас бомба на борту, і вона може бути активована над Вільнюсом», - сказав диспетчер.

Диспетчер рекомендував екіпажу посадити літак в Мінську як найближчому аеропорту. Після цього протягом 16 хвилин екіпаж уточнював інформацію про небезпеку і про те, звідки прийшли рекомендації сісти в Мінську.

Потім пілот повідомив: «Ми оголошуємо надзвичайну ситуацію MAYDAY і збираємося перенаправити літак до аеропорту Мінська» і запросив дозвіл на зниження до висоти 10 тисяч футів.

Диспетчер попросив екіпаж пояснити ситуацію пасажирам і повідомити, чи є на борту небезпечні вантажі. Пілот йому відповів, що таких вантажів немає. Через дві хвилини він повідомив, що на борту перебуває 133 особи.

Повна стенограма запису переговорів опублікована, але видання TUT.BY повідомило, що станом на 13:10 сайт зі стенограмою був недоступний.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: