Президент Литви зажадав звільнити затриманого у Мінську засновника Nexta

Читать на русском
Президент Литви Гітанас Науседа зажадав звільнити засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича і звернувся до НАТО і ЄС.
Гітанас Науседаfacebook.com/nausedagitanas

Президент Литви Гітанас Науседа зажадав звільнити засновника білоруського Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича, якого затримали після екстреної посадки пасажирського літака Ryanair в аеропорту Мінська.

Про це Науседа написав на своїй сторінці в Faceboo ввечері 23 травня.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

Литовський президент назвав безпрецедентними посадку літака і затримання опозиційного журналіста.

«Безпрецедентна подія! Цивільний літак, що прямував до Вільнюса, насильно посадили в Мінську...Білоруський режим стоїть за цим огидним інцидентом. Я вимагаю терміново звільнити Романа Протасевича», - написав він.

Крім того, Науседа закликав НАТО і ЄС відреагувати на загрозу від Білорусі для міжнародної цивільної авіації.

«Я закликаю союзників з НАТО і ЄС негайно відреагувати на загрозу, яку білоруський режим представляє для міжнародної цивільної авіації. Міжнародне співтовариство має вжити термінових заходів для того, щоб подібні інциденти не повторилися. Я буду говорити про це на Раді ЄС, яка розпочнеться завтра в Брюсселі», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Крім того, щоб супроводжувати борт до посадки в небо підняли винищувач МіГ-29.

Повідомлення про мінування не підтвердилося. Як писав NEXTA, всіх пасажирів заново оглянули і тримають в заручниках в аеропорту. Поки про долю Протасевича інформації немає.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: