Домашній арешт Медведчука: суд оголосив рішення щодо апеляцій

Читать на русском
Київський апеляційний суд 21 травня розглянув апеляції на домашній арешт підозрюваного у державній зраді нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука.
Віктор Медведчукфото t.me/RRKuzmin

Київський апеляційний суд 21 травня розглянув апеляції на домашній арешт підозрюваного у державный зраді нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука. Рішення суду першої інстанції оскаржили і прокуратура і захист Медведчука. Суд заслухав обидві сторони і виніс свій вердикт.

Трансляція засідання велася на каналі суду в YouTube.

Мінус Медведчук: як Зеленський за допомогою закону хоче знищити в Україні олігархатЯк Володимир Зеленський буде знищувати олігархат в Україні і які в цьому є ризики, читайте в матеріалі Слово і діло.

Як оголосив головуючий суддя, рішення суду першої інстанції про цілодобовий домашній арешт залишається чинним.

Також суд відмовив 26 нардепам у бажанні взяти Медведчука на поруки.

Відзначимо, засідання суду тривало з 12 до 17:30.

Нагадаємо, 13 травня суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт. Прокуратура наполягала на утриманні під вартою з заставою в понад 300 млн гривень.

14 травня на Медведчука наділи електронний браслет.

18 травня стало відомо, що Офіс генпрокурора України оскаржив рішення Печерського райсуду Києва про домашній арешт Медведчука. Прокурори зажадали відправити нардепа до СІЗО з правом виходу під заставу в 300 млн грн.

Апеляцію на рішення суду вніс і захист Медведчука. Адвокати зажадали скасування домашнього арешту.

11 травня Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

У київському будинку Медведчука, проти якого впровадила санкції РНБО, СБУ провела обшуки. Також обшуки пройшли і в офісі ОПЗЖ.

Медведчука і Козака підозрюють у державній зраді, порушенні правил ведення війни і допомозі окупантам Криму в розграбуванні ресурсів півострова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: