Данилов прокоментував запобіжний захід для Медведчука: Несправедливо

Читать на русском
Данилов дав зрозуміти, що в РНБО незадоволені рішенням суду по Медведчуку, проте не збираються квапити події
Олексій ДаниловСкриншот

Запобіжний захід, обраний судом народному депутату Віктору Медведчуку, людині, підозрюваній у скоєнні державної зради, є несправедливим, оскільки людей, підозрюваних у хуліганстві, беруть під варту, а нардепа з його підозрою в держзраді всього лише відправили під домашній арешт.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов на брифінгу після засідання РНБО.

«Я вам відповім не як секретар РНБО, а як громадянин. Що стосується справедливості в українських судах - нам треба ще дуже багато працювати, щоб привести до тями наші суди, щоб вони працювали згідно зі справедливістю. Чи є вона там зараз, чи ні я вам не можу говорити. Це буде не зовсім коректно, оскільки судді зараз приймають багато рішень у справах, в яких я фігурую», - сказав Данилов.

Медведчука відправили під домашній арешт: що пишуть у соцмережахДомашній арешт для депутата Віктора Медведчука – реакція соцмереж у підбірці Слово і діло.

При цьому Данилов зазначив, що зміна Кримінального кодексу з метою недопущення таких рішень суду в майбутньому - це справа депутатів, а не РНБО. Що стосується задоволеності ради рішенням суду по Медведчуку, Данилов дав зрозуміти, що в РНБО незадоволені, проте не збираються квапити події.

«Щоб трактувати рішення суду, для цього є прокуратура, є відповідні органи, які ведуть ці справи. Єдине, що можу сказати - ми не стоїмо на місці, ми поступово рухаємося вперед. Звичайно, нам хотілося б, щоб все було швидко, але з урахуванням, що все це накопичувалося багато років, потрібно мати певний проміжок часу, щоб розставити всі крапки над «і». Зеленський поставив завдання, то що стосується деолігархізації, то що стосується п'ятої колони, наведення порядку в нашій країні, і ми крок за кроком виконуємо ці завдання», - сказав Данилов.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва 13 травня обрав запобіжний захід нардепу ОПЗЖ Віктору Медведчуку, який підозрюється в держзраді та в порушенні законів і звичаїв війни.

Раніше Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала підозру в державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

12 травня Медведчук прибув на допит в Офіс генпрокурора, де ознайомився з підозрою, пред'явленою йому Генеральним прокурором України. З собою він забрав копію документа.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: