Венедіктова підписала підозру у держзраді Медведчуку

Читать на русском
Генпрокурор Ірина Венедіктова 11 травня підписала підозру у держзраді нардепам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.
фото з відкритих джерел

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру у зраді нардепам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

Про це Венедіктова повідомила у Facebook.

Заарештовано яхту Медведчука, яка заходила у порти КримуСуд заарештував яхту ROMANCE 1, яка належить нардепу ОПЗЖ Віктору Медведчуку. З'явилися докази, що вона заходила в порти анексованого Крим

«Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського парламенту - М і К. Ми з колегами з правоохоронних органів провели масу слідчих дій, отримали багато експертних висновків, в ході досудового розслідування допитали цінних свідків. Робота велася ефективно, ми робили все можливе, щоб інформація залишалася у вакуумі. За результатами вивчення зібраних матеріалів справи, я прийшла до висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим «парламентаріям» про підозру. Вважаю, що слідство і прокурори сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу зі свідків на підозрюваних», - написала вона.

При цьому Венедіктова не уточнила, про кого саме йде мова.

Однак у правоохоронних органах виданню УП підтвердили, що це – саме Віктор Медведчук і Тарас Козак.

Як пише генпрокурор, вони підозрюються у державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

Сьогодні у київському будинку Медведчука проходять обшуки, проте його на місці силовики не застали. У зв'язку з цим СБУ вживає заходів, щоб вручити йому клопотання про утримання під вартою.

Нагадаємо, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції щодо народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака - соратника Віктора Медведчука. Санкції зачепили і три канали Козака - 112 Україна, ZIK і NewsOne. Вони припинили своє мовлення.

Пізніше РНБО запровадила санкції за фінансування тероризму і щодо самого Медведчука і його дружини Оксани Марченко.

А 3 квітня стало відомо, що ДБР відкрило справу про держзраду Медведчука і Козака.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: