Медведчука відправили під домашній арешт: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Домашній арешт для депутата Віктора Медведчука – реакція соцмереж у підбірці Слово і діло.
Слово і діло

Печерський суд Києва 13 травня відправив народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт. Прокуратура при цьому просила заарештувати нардепа і призначити заставу.

Медведчук запевнив, що не порушуватиме умови домашнього арешту, а в Офісі генерального прокурора поки що не знають, чи подаватимуть апеляцію на рішення суду.

«Слово і діло» розібралося, що у соцмережах думають про запобіжний захід для Медведчука.

«Таке враження, що народ раніше не бачив точно таких же судових серіалів. Але ж їх за минулі сім років було цілком достатньо. Єфремов, Корбан, Мосійчук, Онищенко, Насіров, Савченко-Рубан. Сценарій майже завжди починається з бурхливої піар-кампанії прокуратури та/або СБУ, іноді для різноманітності прикрашеної бойовою операцією із захоплення околиць зловмисника. Потім починається фабула. Вручають підозру. Ні, не вручають. Ні, вручають, але не підозру. Ніхто не знає, що вручають. Медаль? Нагородний газопровід? Грамоту почесного зрадника? Інтрига! Ні, все-таки підозру, але неодмінно з якимсь порушенням процедури. Інтрига повинна зберігатися. Головне – це запобіжний захід. Адвокат або прокурор? Ковдра або каталка? Поруки або по саме не балуйся? Застава або за щось інше? Скільки-скільки?! Інтрига! Абсолютна кульмінація. Апогей усієї вистави. І досудової, і судової. І післясудової теж. Тому що на цьому перший сезон шоу добре закінчується, біжать фінальні титри, і починається ... ні, не другий сезон, а очікування другого сезону. На який, втім, поки немає ні бюджету, ні сценарію, ні пороху в порохівницях, ні спецназу СБУ, ні, врешті-решт, тієї же інтриги. Вона повністю вичерпана обранням запобіжного заходу. Далі тільки розтягнуте на роки відповзання в тужливу ганьбу процедурної імпотенції», – написав Сергій Бережний.

«Вибране оптимальне рішення. Не буде мітингів під СІЗО і створення вигідної Росії картинки про «політв'язня» і образ жертви. Так, Медведчук буде жити в своєму палаці, але його будуть показувати в трансляціях на всю країну, а йому доведеться там регулярно приймати перевіряльників батарейки в браслеті, помилкові сигнали про втечу і умови утримання. Відчуття гніву є на рівні емоцій. А на рівні раціо домашній арешт – найбільш принизливий для Медведчука», – вважає Сергій Лещенко.

«Зеленський продовжує торги і пропонує куму Путіна бігти в Рашку. Адже саме його призначили на роль олігарха, якого показово переможе Зе. Ви ж пам'ятаєте гучні заяви про деолігархічний закон? З подачі Льовочкіна, на цю роль і обраний Медведчук. Плюс американцям же потрібно щось показати? Ось і хочуть пресанути всім ненависного Медведчука. Правда, садити його ніхто, звичайно, не збирається. Але Медведчук і не втече. Бо розуміє, що вартує хоч чогось тільки поки він в Україні. Ну, а Зе показав свою слабкість. Тому ясно, що він хоче примусити олігархів до співпраці. Однак, ось така історія з Медведчуком показала, що на радикальні кроки Зе все ж йти не готовий», – вважає Богдан Буткевич.

Нагадаємо, 11 травня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру в державній зраді народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Їх підозрюють за трьома епізодами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: