Суд обрав запобіжний захід Медведчуку

Читать на русском

Печерський райсуд Києва 13 травня обрав запобіжний захід нардепу ОПЗЖ Віктору Медведчуку, який підозрюється у державній зраді.
Віктор Медведчукzagittya.com.ua

Печерський райсуд Києва 13 травня обрав запобіжний захід нардепу ОПЗЖ Віктору Медведчуку, який підозрюється у державній зраді та у порушенні законів і звичаїв війни.

Суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Засідання суду тривало з 13 години дня. Прокуратура вимагала заарештувати Віктора Медведчука до 10 липня 2021 року і призначити заставу в понад 300 млн грн. Адвокати Медведчука оскаржували це клопотання.

Перед засіданням сам Медведчук заявив, що всі його рахунки заблоковані, тому він не може заплатити таку заставу. У той же час, політик зазначив, що у нього є «багато друзів, які можуть внести гроші».

При цьому 40 народних депутатів ОПЗЖ звернулися до суду з заявами про готовність взяти Медведчука під особисту поруку.

Нагадаємо, 11 травня Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

Їх підозрюють за трьома епізодами:

Перший стосується кримського газового родовища «Глибоке» на шельфі Чорного моря. За версією слідства, Медведчук і Козак у 2015 році (після анексії Криму) допомогли РФ перереєструвати родовище для видобутку там корисних копалин.

Другий епізод підозри стосується передачі Медведчуком в Росію даних про місцезнаходження секретного військового підрозділу ЗСУ у Криму. Третій епізод підозри - створення організації «Промінь», яка займається українцями, які їдуть працювати і навчатися до РФ.

Віктор і його країна. Колонка Леоніда ШвецяПри всіх своїх видатних якостях буквально кінематографічного лиходія Віктор Медведчук являє собою типову фігуру українського політика від бізнесу і бізнесмена від політики.

11 травня у Київському будинку Медведчука СБУ провела обшуки. Також обшуки пройшли і в офісі ОПЗЖ.

12 травня Медведчук прибув на допит в Офіс генпрокурора, де ознайомився з підозрою, пред'явленою йому генеральним прокурором України. З собою він забрав копію документа.

Сам політик назвав справу проти себе політичною і незаконною.

2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції щодо Козака - соратника Медведчука. Санкції торкнулися і трьох каналів Козака - 112 Україна, ZIK і NewsOne. Вони припинили своє мовлення.

Пізніше РНБО ввела санкції за фінансування тероризму і щодо самого Медведчука і його дружини Оксани Марченко.

3 квітня стало відомо, що ДБР відкрило справу про держзраду Медведчука і Козака.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: