В Офісі генпрокурора поділилися планами щодо звинувачення Медведчука у фінансуванні тероризму

Читать на русском
Зараз Офіс генерального прокурора повідомив про підозру Медведчуку саме за тими епізодами, де є достатня кількість доказів
Віктор МедведчукФото УНІАН

Народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку поки що не планується інкримінувати фінансування тероризму, оскільки окупований Росією Крим і безпосередньо сама Росія поки що не визнані терористичними організаціями.

Про це розповів перший заступник генерального прокурора Роман Говда в ефірі ток-шоу «Право на владу».

За його словами, на цей момент офіс генерального прокурора повідомив про підозру Медведчуку саме за тими епізодами, де є достатня кількість доказів.

«Історія в тому, що Крим, який анексувала Російська Федерація, не визнаний терористичною організацією. У нас визнані тільки «ЛНР»,«ДНР» терористичними організаціями. І сприяння саме цим терористичним організаціям ми можемо кваліфікувати з точки зору Кримінального кодексу, як сприяння або фінансування терористичних організацій», - пояснив він.

Віктор і його країна. Колонка Леоніда ШвецяПри всіх своїх видатних якостях буквально кінематографічного лиходія Віктор Медведчук являє собою типову фігуру українського політика від бізнесу і бізнесмена від політики.

Втім, додав він, слідство з цього питання ведеться і цілком ймовірно, що ОГПУ підійде до його вирішення трохи з іншого боку.

«Ми пішли з іншого боку. Крим зараз є тимчасово окупованою територією, що зафіксовано в резолюціях ООН, а також в законі про права і свободи людей, а також є правовий статус тимчасово окупованих територій АР Крим. І саме тому ми кваліфікуємо це як розграбування національних цінностей на території окупованої Російською Федерацією. Такі правові кваліфікації, як сприяння фінансуванню тероризму існують і вони розслідуються відповідно до Кримінально-процесуального кодексу України. Тепер вони в стадії досудового розслідування. Тому певних обставин розголошувати не буду», - додав він.

Нагадаємо, 11 травня Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала підозру в державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

12 травня Медведчук прибув на допит в Офіс генпрокурора, де ознайомився з підозрою, пред'явленою йому Генеральним прокурором України. З собою він забрав копію документа.

Печерський райсуд Києва 13 травня обрав запобіжний захід нардепу ОПЗЖ Віктору Медведчуку, який підозрюється в держзраді та в порушенні законів і звичаїв війни. Суд відмовився задовольнити клопотання про арешт Медведчука і відправив його під домашній арешт.

В Офісі генерального прокурора України поки що не знають, чи будуть вони подавати апеляцію на рішення Печерського районного суду Києва щодо запобіжного заходу народному депутату Віктору Медведчуку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: