Зняття санкцій з ПП-2 буде програшем для США – Зеленський

Читать на русском
Зняття санкцій з компанії-оператора будівництва газопроводу Північний потік - 2 стане поразкою для США і особисто для президента Джо Байдена, заявив Зеленський.
Володимир ЗеленськийФото Слово і діло

Зняття санкцій з компанії-оператора будівництва газопроводу «Північний потік - 2» стане поразкою для США і особисто для президента Джо Байдена.

Про це Володимир Зеленський заявив під час великої пресконференції, присвяченій другій річниці його президентства у четвер, 20 травня, в Києві.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

«Я вважаю, що великий ризик, що вони (Росія - ред.) можуть натиснути на Сполучені Штати або у них будуть якісь домовленості, і зняти санкції з «Північного потоку». Там майже 95% побудовано, і 5% всього залишилося. Я вважаю, що це буде програш Сполучених Штатів Америки, я вважаю, що це буде програш особистий президента Байдена. Це кажу відверто, це буде серйозна геополітична перемога Російської Федерації і новий перерозподіл сил і впливу», - сказав президент.

Зеленський також висловив думку, що зустріч президентів США і Росії необхідна.

Нагадаємо, днями стало відомо, що США можуть скасувати санкції, які впровадили проти компанії-оператора будівництва газопроводу «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG і відмовитися від подальших санкцій проти проєкту. Про це написало американське видання Axios з посиланням на джерела з адміністрації Байдена.

Раніше американські сенатори-демократи Роберт Менендес (від штату Нью-Джерсі) і Джин Шахін (від штату Нью-Гемпшир) направили лист держсекретареві Ентоні Блінкена із закликом прискорити запровадження нових санкцій проти трубопроводу «Північний потік-2».

Президент України Володимир Зеленський 20 травня проводить пресконференцію з нагоди свого дворічного перебування на посаді. Захід проходить на території ДП «Антонов».

«Слово і діло» веде текстову онлайн-трансляцію прес-конференції Зеленського.

Ми також підвели підсумки пресконференції 20 травня 2020 року - які обіцянки Зеленський виконав, а які провалив.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: