Німецькі екологи намагаються заблокувати будівництво «Північного потоку-2»

Читать на русском
NABU намагається оскаржити дозвіл на будівництво, виданий Федеральним агентством морського і Гідрографічного управління (BSH) Німеччини.
Ілюстративне фотоNord Stream 2

Німецька природоохоронна організація NABU 3 травня направила до німецького суду позов проти будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». За словами екологів, об'єкт завдає шкоди морському середовищу.

Про це повідомляється на сайті організації.

«З самого початку NABU критично оцінило проєкт. Маршрут через п'ять морських заповідників завдає непоправної шкоди вразливому морському середовищу Балтійського моря», - йдеться в повідомленні.

NABU намагається оскаржити дозвіл на будівництво, виданий Федеральним агентством морського і Гідрографічного управління (BSH) Німеччини. Позов стосується ще незавершеної ділянки трубопроводу у виключній економічній зоні Німеччини. Позову передувала процедура заперечення, яка почалася у 2018 році.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

«За допомогою нашої попередньої процедури заперечення ми домоглися того, щоб в пташиному заповіднику не можна було проводити будь-які будівельні роботи в період особливо чутливого зимового відпочинку. Але Північний потік - 2 також безпосередньо руйнує середовище проживання на морському дні на площі розміром з 16 футбольних полів», - заявив президент організації Йорг-Андреас Крюгер.

Нагадаємо, в німецькому Бундестазі запропонували ввести повний мораторій на добудову російського газопроводу «Північний потік-2».

Державний секретар США Ентоні Блінкен виступить за припинення будівництва газопроводу «Північний потік-2» і постарається донести свою точку зору до Міністра закордонних справ Німеччини Хайко Мааса під час їх зустрічі в Лондоні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: