Пресконференція Зеленського: всі головні тези

Читать на русском

Пресконференція Володимира Зеленського пройшла 20 травня. Слово і діло вело онлайн-трансляцію події.

Президент України Володимир Зеленський 20 травня провів пресконференцію до річниці свого перебування на посаді. Почалося спілкування з журналістами о 10:30 ранку, захід пройшов біля Маріїнського палацу.

Пресконференція Зеленського. Перший рік роботи | ОНЛАЙНskrypin.ua

«Слово і діло» вело текстову онлайн-трансляцію пресконференції Зеленського.

13:38 Пресконференція закінчена, вона тривала трохи більше трьох годин. А попереднє спілкування із засобами масової інформації зайняло 14 годин.

13:37 Переворотів у країні не потрібно, заявив Зеленський. «Я нічого не боюся, тому що нічого поганого не роблю», - сказав президент.

13:32 Питання з Кримом обговорюється з Європою, Канадою і США. Країни готові зняти санкції з Росії тільки після повернення Криму Україні. Зеленський відчуває, що РФ не хоче обговорювати тему Криму.

13:26 Зеленському нагадали про питання з «Укрбуд». Нагадаємо, йдеться про проблемні довгобуди Києва. Президент забув про це, займаючись МВФ і коронавірусом.

13:24 Останнє питання.

13:17 Питання про мову в Україні не стоїть, це штучна тема. З мовними квотами на телебаченні потрібно навести порядок.

13:15 Є люди, яким не можна скасовувати люстрацію, вважає президент. Незважаючи на міжнародний висновок про її незаконність.

13:08 Невелика перерва.

13:07 Зеленський визнав, що, як і раніше, погано ставиться до критики. Але вже спокійніше реагує. Сценарії «Кварталу 95» президент більше не читає.

13:03 Про «плівки Єрмака»: «Для мене це порожня справа. Знаю, хто хотів мене цим шантажувати, щоб я звільнив Андрія Єрмака».

12:57 Щодо поїздки до Оману. Це був просто відпочинок із сім'єю, сказав президент. На офіційному рівні провести там зустрічі з керівництвом країни не вдалося. Відпочинок оплатила родина.

12:52 «Укрзалізниця - це окрема держава», - сказав президент. За його словами, швидко реформувати компанію не вийде. Також повністю готова концепція реформи «Укроборонпрому».

12:49 У Зеленського вже друга словесна перепалка з журналістами: спочатку з NewsOne, тепер з Bihus.

12:44 Зеленський готовий нести відповідальність, якщо результати розслідування справи Шеремета були помилковими.

12:35 «Я всім відрізняюся від Порошенка: і фізіологічно, і як президент. Я чесний і дійсно вболіваю за цю країну».

12:30 «Кінець епохи бідності в Україні 100% не настав. І не може настати, поки у світі криза. Але ми боремося за це», - заявив Зеленський.

12:29 Президент стверджує, що розміри платіжок за ЖКП для населення зменшилися.

12:22 Зеленський подумає над тим, чи балотуватися на другий термін. Про президентство - робота складна, «дякую» ніхто не скаже.

12:18 Про будівництво «Охматдиту»: через коронавірус є проблеми з обладнанням. Але в цьому році лікарню здадуть. Зеленський зазначив, що таких лікарень в Європі немає.

12:17 Зеленський пропонував посаду міністра освіти голови профільного парламентського комітету Сергію Бабаку. Але він відмовлявся.

12:16 Про перегляд медичної реформи. Перший етап вдалий, але не все вийшло.

12:12 Відносини з олігархами повинні бути простими: президент готовий захищати людей і робочі місця на їх підприємствах.

12:02 «Чесно кажучи, однієї каденції мені не вистачить», - заявив Володимир Зеленський. А обіцяв, нагадаємо, що йде тільки на один термін.

11:55 Про мера Черкас: «Я з такими бандитами за один стіл не сяду». Мер – фігурант 19 кримінальних проваджень.

11:52 Відразу всім пенсіонерам складно підвищити виплати.

11:47 Питання про незамінність Арсена Авакова. Він потужний міністр, його сьогоднішня відповідальність - справа Шеремета, він її повинен довести до кінця.

11:43 Про Максима Нефьодова. Симпатичний і професійний, але цього мало.

11:41 «Сонечко вийшло. Бог оберігає нас».

11:40 Справа про вбивство Павла Шеремета. За нього відповідальний глава МВС Арсен Аваков.

11:38 Щодо виборів мера Києва - будуть праймеріз.

11:35 Поки партія «Слуга народу» голосуватиме за важливі для країни законопроекти, Зеленський буде їх підтримувати. Якщо вони стануть лобіювати чиїсь інтереси, не думаючи, президент розпустить Верховну раду.

11:33 «Я не диктатор».

11:29 «Такого чесного глави СБУ в Україні ще не було», - Зеленський про Івана Баканова.

11:26 Генеральний прокурор відкрила кримінальну справу через «плівки Порошенка», які опублікував нардеп Андрій Деркач.

11:25 Закон про амністію капіталу готовий. Амністію запровадять цьогоріч.

11:24 Володимир Зеленський вважає, що попередню владу чекає «багато різних пригод і вироків». Але говорити про це повинні правоохоронні органи.

11:17 «Просто перестати стріляти» - це складний процес. Зеленський говорить, що якби бойовики перестали стріляти згідно з мінськими домовленостями, все б закінчилося.

11:15 «Я не можу знайти і професійних, і чистих людей», - сказав президент. Прем'єр Денис Шмигаль, за його словами, такий.

11:13 Зеленський знову розповідає про кадровий голод. Наприклад, важко знайти міністра освіти. Також проблеми з кандидатурами в енергетику.

11:10 «Жодного кума і друга я не призначив», – заявив Гарант. Про Андрія Єрмака: він завжди був досвідченим юристом, у нього є необхідна освіта для поста глави ОПУ. Він не кум, а довірена особа.

11:08 Володимира Зеленського запитують про призначення друзів і кумів у владу.

11:06 Щодо великої приватизації - все готово, буде після коронавірусу. Перший об'єкт - готель «Дніпро». Готують до приватизації також «Центренерго».

11:03 Всі законопроекти, необхідні для залучення інвестицій, скоро будуть зареєстровані в Раді. В умовах кризи в світі за інвестиції потрібно боротися, зазначив Зеленський. За його словами, для «інвестиційної няні» знизили необхідну суму інвестицій – 30 млрд долл.

11:02 Питання від «Слово і діло» щодо інвестицій в Україну та приватизації.

10:58 Зеленський шукає 3 млрд доларів для ремонту всіх мостів в Україні.

10:57 «Хочу, щоб мене запам'ятали як президента, після якого в Україні з'явилися дороги».

10:56 Через коронавірус в Україні не будуть згортати програми, зокрема «Велике будівництво».

10:52 Ми перезавантажили мінську групу і дали статус Мінському процесу, сказав Зеленський. Відразу після спаду коронавірусу повинна бути зустріч в Нормандському форматі. Також Зеленський зазначив, що потрібно розмовляти з Путіним.

10:51 Питання від Дмитра Гордона: чи є сенс зустрічатися з Володимиром Путіним.

10:50 Зеленський впевнений, що меморандум з МВФ буде підписаний в травні. Остання умова - банківський закон, президент його підпише днями.

10:48 Зеленський про допомогу громадянам і бізнесу: «Все не просто. Ми не друкуємо гроші». За його словами, найближчим часом в Україні будуть доступні 10% іпотечні кредити.

10:46 Зеленський розповідає про п'ять етапів виходу з карантину. З 22 травня почне працювати міський транспорт, між областями - поки ні (до цього готові тільки 6 областей). З 25 травня запрацюють дитячі садки.

10:42 Питання від ICTV: чи є чіткий план виходу з карантину та допомоги людям. За словами Зеленського, в пріоритеті допомога медикам. У 15 областях вже повністю виплатили підвищені зарплати.

10:41 Президент попросив, щоб пресконференція тривала, навіть якщо піде дощ.

10:40 Володимир Зеленський прийшов.

10:38 Усі чекають на Зеленського, пресконференція затримується.

10:27 В ефірі каналу «Прямий» прессекретарка президента Юлія Мендель розповіла про принципи відбору ЗМІ на захід. Акредитували, нагадаємо, обмежену кількість журналістів. «Звичайно, було кілька критеріїв, в основному це рейтинговість і динаміка розвитку. Є також деякі молоді видання, але ці видання демонструють, що вони дуже швидко набирають рейтинг. Тому що це зрозуміло, що президента повинні висвітлювати рейтингові видання», – заявила Мендель.

10:10 У Києві зараз йде дощ, а пресконференція буде проходити просто неба. При цьому ніяких навісів на місці проведення немає.

9:55 У Маріїнському парку проходить акція «Хто замовив Катю Гандзюк».

9:45 Біля входу в Маріїнський парк, де буде проходити пресконференція, вже вишикувалася черга з журналістів. На вході стоять антисептики і міряють температуру.

В Офісі президента заявили, що через карантин і епідемію коронавірусу кількість представників ЗМІ на пресконференції буде обмежено.

Нагадаємо, попереднє спілкування Володимира Зеленського з журналістами відбулося 10 жовтня минулого року в рамках пресмарафону. Захід тривав рекордні 14 годин. Основні тези, які тоді озвучив президент, можна переглянути за посиланням.

До річниці Володимира Зеленського на посаді президента «Слово і діло» зібрало топ його виконаних і провалених обіцянок.

Також ми порівняли, скільки обіцянок за рік на посаді виконав Володимир Зеленський і його попередник Петро Порошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: