Байден відмовиться від подальших санкцій проти «Північного потоку-2» – ЗМІ

Читать на русском
Подальші санкції загрожують повним розривом з Німеччиною, а в Білому домі такий сценарій вважають небажаним
Ілюстративне фотоДумська

США можуть скасувати санкції, які ввели проти компанії-оператора будівництва газопроводу «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG і відмовитися від подальших санкцій проти проєкту.

Про це повідомляє американське видання Axios з посиланням на два інформованих джерела з адміністрації Байдена.

Співрозмовники розповіли виданню, що хоча Державний департамент США визнає юридичну особу Nord Stream 2 AG і його генерального директора, приятеля Путіна і колишнього офіцера східнонімецької розвідки Маттіаса Варніга, учасниками підсанкційної діяльності, проте, відомство відмовиться від санкцій через національні інтереси США.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

Проблема в тому, що в адміністрації бачать єдиний спосіб зупинити проєкт, який завершено на 95% - застосувати жорсткі санкції проти німецьких кінцевих споживачів газу. Однак це автоматично означає розрив з Німеччиною, а адміністрація Байдена не готова йти на такий крок через газопровід.

Нагадаємо, запуск російського газопроводу «Північний потік-2» призведе до того, що Україна щорічно втрачатиме 5-6 млрд доларів - це будуть прямі та непрямі втрати, якщо транзит територією України припиниться.

Раніше американські сенатори-демократи Роберт Менендес (від штату Нью-Джерсі) і Джин Шахін (від штату Нью-Гемпшир) направили лист держсекретареві Ентоні Блінкену із закликом прискорити введення нових санкцій проти трубопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: