«Північний потік-2» є дуже поганою угодою – Білий дім

Читать на русском
У Білому домі нагадали, що СП-2 - геополітичний проєкт Росії, який несе безпеці Європи множинні загрози
Білий дімВідкрите джерело

Будівництво газопроводу «Північний потік-2» - це дуже погана угода для Європи, оскільки російський проєкт несе величезну загрозу європейській енергетичній безпеці та Європі в цілому.

Про це заявила заступник прессекретаря Білого дому Карін Жан-П'єр, повідомляє «Голос Америки»

«Адміністрація Байдена чітко заявляла, що трубопровід «Північний потік-2» — це погана угода. Це російський геополітичний проєкт, який загрожує європейській енергетичній безпеці, безпеці України, партнерів і союзників на східному фланзі НАТО», — зазначила вона.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

Нагадаємо, згідно з повідомленнями американських ЗМІ, США можуть скасувати санкції, які ввели проти компанії-оператора будівництва газопроводу «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG і відмовитися від подальших санкцій проти проєкту.

Запуск російського газопроводу «Північний потік-2» призведе до того, що Україна щорічно втрачатиме 5-6 млрд доларів - це будуть прямі та непрямі втрати, якщо транзит територією України припиниться.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: