Силовикам у Білорусі дозволили безкарно калічити людей і застосовувати спецтехніку

Читать на русском
Закон значно розширює права силових структур, зокрема, звільняє силовиків від відповідальності за шкоду здоров'ю протестувальників
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, який дозволяє білоруським силовим структурам при придушенні протестів використовувати військову і спеціальну техніку проти протестувальників.

Про це повідомляє БелТА в понеділок, 17 травня.

Закон значно розширює права силових структур. Силовикам дозволено проводити особистий огляд громадян і речей, що знаходяться при них, транспортних засобів при затриманні, також їх звільняють від будь-якої відповідальності за шкоду, заподіяну в результаті застосування фізичної сили, спецзасобів, зброї, бойової та спеціальної техніки в разі, якщо вони діяли відповідно до закону.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

Також силовики в Білорусі тепер мають офіційне право забороняти громадянам вести відео -, фото - та аудіофіксацію.

«Діяльність органів внутрішніх справ є гласною тою мірою, в якій це не суперечить вимогам Кримінально-процесуального законодавства, законодавства, що визначає порядок адміністративного процесу, законодавства про оперативно-розшукову діяльність», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що основні положення закону набирають чинності через місяць після його опублікування.

Нагадаємо, що на крайніх протестах у Білорусі 27 березня затримали 245 осіб. Більшість затриманих - жителі Мінська.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: