У Білорусі за квітень засудили майже сотню протестувальників

Читать на русском
Влада Білорусі протягом квітня продовжувала активно застосовувати кримінальне переслідування громадян за політичними мотивами.
Фото DW

Влада Білорусі протягом квітня продовжувала активно застосовувати кримінальне переслідування громадян за політичними мотивами.

Про це повідомляє Правозахисний центр «Вясна».

Протягом квітня судами було ухвалено вироки стосовно не менше 98 осіб за політично вмотивованими кримінальними справами.

«Моніторинг судових процесів, що проводиться волонтерами та юристами ПЦ «Вясна», засвідчив численні порушення принципів справедливого судового розгляду і процесуальних прав і гарантій обвинувачених», – йдеться в повідомленні.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

За даними правозахисників, загалом за квітень було затримано 304 особи за участь у протестах та використання біло-червоно-білої символіки (з них у Мінську 253). Ухвалено понад 210 судових постанов: у 131 випадку накладено адміністративний арешт, у 68 – штраф. У в'язницях перебувають 360 політв'язнів.

Нагадаємо, у Білорусі затримали 13-річну школярку за одиночний пікет. Дівчинка написала на асфальті слово «Жыве».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: