КДБ Білорусі додало Тихановську до списку причетних до тероризму

Читать на русском
Комітет державної безпеки Білорусі вніс лідера опозиції Світлану Тихановську в список осіб, причетних до тероризму.
фото з відкритих джерел

Комітет державної безпеки Білорусі вніс лідера опозиції Світлану Тихановську до списку осіб, причетних до тероризму і підготував документи про її екстрадицію.

Про це йдеться на сайті КДБ Білорусі.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

У відомстві заявили, що розслідують справи щодо учасників ініціативи BYPOL за фактом організації «актів тероризму» 25 березня у містах Борисов і Мінськ.

«Встановлено, що до протиправної діяльності зазначеної незареєстрованої організації причетні С. Тихановська, П. Латушко, а також 15 громадян Республіки Білорусь, які перебувають за кордоном», - йдеться в повідомленні.

Всі фігуранти кримінальної справи внесені до Переліку організацій і фізичних осіб, причетних до терористичної діяльності.

У КДБ додали, що фігуранти оголошені у міжнародний розшук, зокрема підготовлені документи для екстрадиції Тихановської і Латушко з Литви та Польщі відповідно.

Нагадаємо, раніше в Литві заявили, що не розглядатимуть прохання Генпрокуратури Білорусі про видачу Світлани Тихановської.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: