На протестах в Білорусі затримали понад 200 людей

Читать на русском
На протестах в Білорусі 27 березня затримали 245 осіб. Більшість затриманих – жителі Мінська.
SputnikPolskaOfficial

На протестах в Білорусі 27 березня затримали 245 осіб. Більшість затриманих – жителі Мінська.

Про це повідомляє правозахисний центр «Вясна».

Зазначають, що силовики затримували протестуючих в Новогрудці, Бресті, Могильові, Солігорську, Новополоцьку і Барановичах.

Силові структури стягнули до Мінська спецтехніку, а люди в формі без розпізнавальних знаків знищували біло-червоно-білу символіку, яка з'явилася там після Дня Волі. А місцевий Слідчий комітет повідомив про відкриття кримінальної справи за статтею про грубе порушення порядку після закликів Telegram-каналах до участі в несанкціонованих протестах.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

Речниця МВС Білорусі Ольга Чемоданова повідомила, що під час протестів у країні затримали понад сотню учасників, найбільше у Мінську. Зокрема, серед затриманих – два редактори видання TUT.BY та троє співробітників видання «Наша Ніва». Згодом журналістів відпустили.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що у Білорусі під час протестів затримали понад 100 людей

Цього тижня країни Балтії впровадили санкції проти 118 білоруських чиновників і силовиків. Їм заборонено в'їзд до Литви, Латвії та Естонії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: