Євросоюз готує новий санкційний пакет проти Білорусі та Лукашенка

Читать на русском
Новий пакет готується з урахуванням всього того, що зараз відбувається в країні, включаючи сюди переслідування польської меншини в Білорусі
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Європейський союз практично завершив підготовку вже четвертого санкційного пакета проти Білорусі та її президента Олександра Лукашенка.

Про це заявив верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель після закінчення засідання Ради Євросоюзу у закордонних справах, повідомляє Deutsche Welle.

«У Білорусі режим продовжує репресії та залякування своїх громадян. Тепер він переслідує і польську громаду. Ми працюємо над наступним пакетом санкцій, який, я сподіваюся, буде прийнятий в найближчі тижні», - заявив Боррель.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

Він додав, що новий пакет готується з урахуванням всього того, що зараз відбувається в країні, включаючи сюди переслідування польської меншини в Білорусі. Санкції почали готувати ще в лютому. При цьому перед засіданням високопоставлене джерело з ЄС розповіло виданню, що такий тривалий термін підготовки пакету пов'язаний з тим, що ЄС вивчав ефективність вже введених раніше санкцій.

Нагадаємо, 25 березня Литва, Латвія, Естонія внесли до Національного списку санкцій ще 118 представників режиму Олександра Лукашенка. А наприкінці лютого Євросоюз на рік продовжив санкції проти режиму Лукашенка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: