Організатори Євробачення розкрили причину недопуску гурту з Білорусі

Читать на русском

Аргументи щодо  заборони виступу музичного гурту Галаси ЗМеста привів генеральний директор Європейського мовного союзу Ноель Карран.

Організатори конкурсу Євробачення назвали причину недопуску групи з Білорусі.

Про це пише The Guardian.

Аргументи щодо заборони виступу музичного гурту Галаси ЗМеста привів генеральний директор Європейського мовного союзу Ноель Карран. За його словами, в цьому питанні представники союзу радилися з іншими організаціями.

«Галасы ЗМеста»/ Ya Nauchu Tebya (I’ll Teach You) Galasy ZMesta - «Я научу тебя!». Belarus.Галасы ЗМеста

«Ми проконсультувалися зі сторонніми організаціями і прийшли до висновку заборонити Білорусі брати участь в цьому році. Досить складно вишукувати в піснях політичний підтекст. Але в цьому випадку ситуація була для нас абсолютно зрозумілою, особливо з урахуванням того, що відбувається в Білорусі, на тлі того, що сталося після виборів торік», - розповів Карран.

Також він додав, що головна позиція конкурсу полягає в «неупередженості» і акцентував, що саме над цим організатори старанно працюють в останні роки.

Нагадаємо, 11 березня повідомлялося про те, що організатори пісенного конкурсу Євробачення відмовили в допуску пісні «Я навчу тебе» білоруської групи «Галаси ЗМеста», яка повинна була в цьому році представляти Білорусь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: