У Білорусі виявили новий штам коронавірусу

Читать на русском
Білоруська мутація менш агресивна, ніж індійська, однак її особливості ще повністю не вивчені. При цьому повідомляється, що індійський штам в країні поки що не виявляли.

У Білорусі заявили про те, що виявили штам коронавірусу, який адаптувався до місцевих умов.

Про це в п'ятницю, 14 травня, повідомляє Білорусь сьогодні із посиланням на дані Республіканського науково-практичного центру (РНПЦ) епідеміології та мікробіології Білорусі.

Білоруська мутація менш агресивна, ніж індійська, однак її особливості ще повністю не вивчені. При цьому повідомляється, що індійський штам в країні поки що не виявляли.

«Присутній трохи видозмінений варіант (коронавірусу - ред.) місцевого походження, який адаптується до нашої популяції. Індійський ще не знаходили», - сказав виданню завідувач лабораторії РНПЦ Анатолій Красько.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Він зазначив, що в Білорусі є британський штам коронавірусу, а також мутації патогену, які були завезені раніше. За його словами, уханьський варіант, із якого розпочалася пандемія COVID-19, зійшов нанівець до червня 2020 року.

«Його витіснив 501-й - один із мутагенних. З'явилися ще декілька - південно-африканський, бразильський. У багатьох країнах зараз домінує англійський. Набирає обертів індійський варіант, це постійний природний процес мінливості вірусу», - зазначив учений.

Крім того, Красько додав, що білоруський штам менш агресивніший у порівнянні із індійським, однак коронавірус постійно мутує та все ще може змінитися.

«Поки що ми ще на попередній стадії поширення вірусу. Не виключено, що в нашій популяції теж може виникнути дуже ефективний вірус, який буде ухилятися від імунної відповіді», - уточнив фахівець.

При цьому він додав, що ймовірність такої ситуації більше в країнах із високою щільністю населення.

Раніше повідомлялося про те, що число заражень COVID в світі перевищило 161 млн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: