Опозиція Білорусі планує чергову акцію протесту проти режиму Лукашенка

Читать на русском
Опозиція в Білорусі планує 9 травня провести акцію протесту проти режиму Олександра Лукашенка. В цей день відзначають перемогу над гітлерівським фашизмом 1945 року.
www.nv-online.info

Опозиція в Білорусі планує 9 травня провести акцію протесту проти режиму Олександра Лукашенка. В цей день відзначають перемогу над гітлерівським фашизмом 1945 року.

Про це в інтерв'ю RND розповів білоруський опозиціонер, колишній міністр культури Білорусі, експосол країни у Франції, Польщі, Іспанії та Португалії Павло Латушко.

«Я буду використовувати соціальні мережі, щоб закликати білорусів вийти на вулиці. Якби Лукашенко побив протестувальників 9 травня, він увійшов би в білоруську історію як фашист», – заявив Латушко.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

Опозиціонер заявив, що він та інші члени демократичного руху готові взяти долю країни у свої руки. Латушко зазначив, що деякі члени цієї команди перебувають у Білорусі. Однак не став називати імен, пояснивши, що інакше їм загрожує негайний арешт.

За його словами, з літа минулого року в Білорусі заарештовано 35 тисяч людей. Крім того, він додає, що є свідчення того, що понад 4,5 тисячі осіб зазнали жорстоких тортур.

Нагадаємо, влада Білорусі протягом квітня продовжувала активно застосовувати кримінальне переслідування громадян за політичними мотивами. Протягом квітня судами було ухвалено вироки стосовно не менше 98 осіб за політично вмотивованими кримінальними справами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: