Суд обрав запобіжний захід активісту, який розбив скло в будівлі ОПУ

Читать на русском

Активіста Влада Стафійчука (Сорда), яка розбив в Офісі президента скло, суд відправив під домашній арешт.
фото t.me/pavlovskynews

Печерський районний суд Києва сьогодні обрав запобіжний захід Владиславу Стафійчуку (Сорду), якого силовики затримали на акції на підтримку Сергія Стерненка під ОПУ 20 березня.

Про це повідомив сам активіст Сергій Стерненко на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 23 березня.

«Владу Сорду Печерський суд дав цілодобовий домашній арешт. Фактично, позбавивши його волі за «розбите скло», - написав Стерненко.

Стаття, за якою звинуватять Стафійчука, хуліганство із застосуванням зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Санкція цієї статті - до 7 років позбавлення волі.

Відзначимо, як пише LB.ua, сьогодні під будівлею суду в Києві проходив мітинг на підтримку Стафійчука. Однак журналістів до будівлі не пускали через карантин.

Відомо, що Владислав Стафійчук - ветеран АТО, письменник. На фронті він провів чотири роки. Після заснував власне видавництво «Будинок химер».

Нагадаємо, поліція почала ще одне кримінальне провадження за фактом акції під Офісом президента. Дії активістів кваліфіковані як умисне знищення або пошкодження майна.

23 березня слідчі повідомили про підозру одному з організаторів акції біля Офісу президента - Сергію Філімонову.

Також в МВС назвали і інші прізвища, причетних до заворушень під ОПУ.

20 березня у Києві під Офісом президента пройшла акція на підтримку засудженого до 7 років Сергія Стерненка. Активісти палили фаєри, підривали петарди, а також підпалили табличку Офісу президента. Крім того, в будівлі ОПУ розбили скло і розмалювали написами стіни.

Силовики затримали найбільш агресивного учасника акції на Банковій - активіста Влада Сорда. Пізніше йому повідомили про підозру в «хуліганстві з використанням зброї».

Збиток будівлі у Зеленського оцінили у 2 млн грн. Відмивати будинок 22 березня викликали службу клінінгу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: