Стирати написи на будівлі Офісу президента викликали клінінгову компанію

Читать на русском
Клінінгова компанія намагається відмити фасад ОПУ від малюнків і написів, які залишили активісти на акції в підтримку Стерненка.
фото unn.com.ua

У Києві клінінгова компанія сьогодні почала відмивати фасад будівлі ОПУ від малюнків і написів, які залишили активісти під час акції протесту проти вироку Сергію Стерненку. За словами працівників компанії, фарба піддається очищенню дуже погано.

Про це повідомляє УНН.

Політолог відмив нацистську свастику з будівлі ОПУУ Києві політолог стер нацистську свастику з Офісу президента. Комунальники поки що не приступили до прибирання будівлі.

Як розповіли представники клінінгової компанії, фарба на стінах ОПУ майже не піддається навіть під високим тиском рідини. Тому графіті покривають хімічним розчином і потім накривають плівкою, щоб утворився парниковий ефект.

Після 10-15 хвилин фарбу змивають під високим тиском. Працівники уточнили, що за півдня вдалося очистити близько 4 квадратних метрів фасаду будівлі.

Нагадаємо, 20 березня у Києві під Офісом президента пройшла акція на підтримку засудженого до 7 років Сергія Стерненка. Активісти палили фаєри, а також підпалили табличку Офісу президента. Крім того, в будівлі ОПУ розбили скло і розмалювали написами стіни.

У МВС повідомили, що затримали найбільш агресивного учасника акції. Чоловікові закидають статтю хуліганство.

Збитки від погрому і розмальовок будівлі ОПУ попередньо оцінили в 2 млн грн.

Події під Офісом президента прокоментував голова УДО та члени Кабміну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: