Погром ОПУ: Кабмін звернувся із заявою до українців

Читать на русском
В уряді засудили вандалізм і погром будівлі ОПУ на акції протесту, яка проходила на підтримку Сергія Стерненка. Українців закликали висловлювати протести мирно.
фото bykvu.com

В уряді заявили про неприпустимість подібних заворушень, які сталися у суботу на акції протесту під будівлею ОПУ. Політики засудили вандалізм і закликали українців висловлювати свою позицію мирним шляхом.

Про це йдеться в спільній заяві членів Кабміну, опублікованій на Урядовому порталі в понеділок, 22 березня.

В Управлінні держохорони висловилися щодо погрому Офісу президентаГолова Управління держохорони прокоментував погром і заворушення під будівлею ОПУ, які виникли на акції в підтримку активіста Сергія Стерненка.

«Члени Кабінету міністрів рішуче засуджують вандалізм і наругу над державними символами під час акцій протесту», - сказано в повідомленні.

В уряді наголошують, що такі дії є неприйнятними і суперечать європейським цінностям, які закріплені у Конституції України.

«Уряд закликає всіх громадян утримуватися від подібних дій і реалізовувати свої права виключно мирним шляхом. Очікуємо від МВС та СБУ проведення розслідування подій 20 березня та надання їм відповідної правової оцінки», - додали в Кабміні.

Нагадаємо, 20 березня у Києві під Офісом президента пройшла акція на підтримку засудженого до 7 років Сергія Стерненка. Активісти палили фаєри, а також підпалили табличку Офісу президента. Крім того, в будівлі ОПУ розбили скло і розмалювали написами стіни.

У МВС повідомили, що затримали найбільш агресивного учасника акції. Чоловікові закидають статтю хуліганство.

Збитки від погрому і розмальовок будівлі ОПУ попередньо оцінили в 2 млн грн.

Події під Офісом президента прокоментував голова УДО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: