Погром під ОПУ на акції за Стерненка: поліція затримала хулігана

Читать на русском
У Києві під час акції на підтримку Сергія Стерненка правоохоронці затримали активіста, який бив скло у будівлі Офісу президента. Йому закидають статтю хуліганство.
фото t.me/pavlovskynews

У Києві під час акції на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка правоохоронці затримали найбільш агресивного учасника, який бив скло у будівлі Офісу президента.

Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в Facebook у неділю, 21 березня.

За що засуджено Стерненка: позиція суду та захистуВирок активісту Стерненку спричинив резонас у суспільстві та експерному середовищі. Ми розбиралися, яку позицію займали всі сторони процесу.

«За вчинення протиправних дій під час мітингу правоохоронці затримали одного з найбільш агресивних учасників. Це - уродженець Вінницької області, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального Кодексу України», - повідомили у МВС.

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) ККУ. Санкція статті - до 7 років позбавлення волі.

«Один з його соратників (протестуючих - ред.) назвав затриманого поліцейським провокатором ... Якщо це дійсно так, і поліцейський затримав поліцейського провокатора, а не звичайного вандала-хулігана, то я не розумію чому вчора до відділення поліції прийшов натовп громадян, які з бійкою вимагали випустити затриманого?», - зазначив Геращенко.

Нагадаємо, 20 березня у Києві під Офісом президента пройшла акція на підтримку засудженого до 7 років Сергія Стерненка. Активісти палили фаєри, а також підпалили табличку Офісу президента. Крім того, у будівлі ОПУ розбили скло і розмалювали написами стіни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: