Політолог відмив нацистську свастику з будівлі ОПУ

Читать на русском
У Києві політолог стер нацистську свастику з Офісу президента. Комунальники поки що не приступили до прибирання будівлі.
фото facebook.com/davydiuk

Київський політолог Микола Давидюк приїхав на вулицю Банкову і сам відмив зображення свастики з будівлі Офісу президента. Раніше у Зеленського загальний збиток від погрому і розмальовок будівлі оцінили в 2 млн грн, при цьому поки комунальники до прибирання ще не приступили.

Про це Давидюк повідомив на своїй сторінці в Facebook у понеділок, 22 березня.

Акція за Стерненка: у Зеленського оцінили збиток будівлі ОПУ в 2 мільйониЗбиток Офісу президента, який завдали активісти під час акції за Сергія Стерненка, приблизно становить 2 млн грн, але сума може збільшитися.

За його словами, він заїхав на Банкову дорогою на роботу і відмив зображення свастики з будівлі. На думку політолога, адже «2 млн грн трохи забагато», про які раніше заявили у Зеленського, коли оцінювали збиток будівлі.

«Я не проти Стерненка. Я не проти Зеленського. Але 2 млн. грн трохи забагато. Інституції та бюджет треба берегти. А гроші можна витратити на реформу судів. Вона нам всім конче потрібна», - написав Давидюк.

Він також висловив думку, що поки не буде реформи судів, вандалізм в країні буде нормою.

«Несправедливість та беззаконня в судовій гілці влади та владних кабінетах, провокують вандалізм та справедливу агресію на вулиці», - йдеться у повідомленні.

«Як вже жартували, непогана картина вийшла на Банковій, з точки зору сучасного мистецтва. Але один логотипчик, там точно заважав. Тепер його там немає», - написав він, маючи на увазі нацистську свастику.

Також він виклав відповідне відео, на якому стирає напис з будівлі.

Нагадаємо, 20 березня у Києві під Офісом президента пройшла акція на підтримку засудженого до 7 років Сергія Стерненка. Активісти палили фаєри, а також підпалили табличку Офісу президента. Крім того, в будівлі ОПУ розбили скло і розмалювали написами стіни.

У МВС повідомили, що затримали найбільш агресивного учасника акції. Чоловікові закидають статтю хуліганство.

Збитки від погрому і розмальовок будівлі ОПУ попередньо оцінили в 2 млн грн.

Події під Офісом президента прокоментував голова УДО та члени Кабміну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: