Акція за Стерненка: у Зеленського оцінили збиток будівлі ОПУ в 2 мільйони

Читать на русском
Збиток Офісу президента, який завдали активісти під час акції за Сергія Стерненка, приблизно становить 2 млн грн, але сума може збільшитися.
скрін з відео

Збиток будівлі Офісу президента України, який завдали активісти під час вчорашньої акції на підтримку Сергія Стерненка, приблизно становить 2 млн грн, проте сума може збільшитися.

Про це заявили у пресслужбі ОПУ в неділю, 21 березня.

Погром під ОПУ на акції за Стерненка: поліція затримала хуліганаУ Києві під час акції на підтримку Сергія Стерненка правоохоронці затримали активіста, який бив скло у будівлі Офісу президента. Йому закидають статтю хуліганство.

«За попередніми експертними оцінками, пошкодження будівлі Офісу Президента оцінюються приблизно у два мільйони гривень. Напередодні всі поверхи були наповнені димом. Якщо не розпочати змивання фарби впродовж 72 годин, вона в'їсться в граніт, і тоді суми збитків будуть зовсім іншими», - йдеться у повідомленні.

При цьому у Зеленського нагадали, що перші два поверхи будівлі були побудовані наприкінці XIX століття, а інші добудовані на початку ХХ століття.

Як повідомлялося, 20 березня у Києві під Офісом президента пройшла акція на підтримку засудженого до 7 років Сергія Стерненка. Активісти палили фаєри, а також підпалили табличку Офісу президента. Крім того, в будівлі ОПУ розбили скло і розмалювали написами стіни.

У МВС повідомили, що затримали найбільш агресивного учасника акції. Чоловікові закидають статтю хуліганство.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: