В Управлінні держохорони висловилися щодо погрому Офісу президента

Читать на русском
Голова Управління держохорони прокоментував погром і заворушення під будівлею ОПУ, які виникли на акції в підтримку активіста Сергія Стерненка.
скрін з відео

В Україні кожна людина має право висловлювати свою думку і позицію, однак не можна допускати вандалізму, провокацій та хуліганства, що можна було спостерігати учора під ОПУ.

Про це заявив начальник Управління державної охорони Сергій Рудь в відеокоментарі «Укрінформу».

Акція за Стерненка: у Зеленського оцінили збиток будівлі ОПУ в 2 мільйониЗбиток Офісу президента, який завдали активісти під час акції за Сергія Стерненка, приблизно становить 2 млн грн, але сума може збільшитися.

Він зазначив, що згідно з Конституцією, кожна людина має право на свою думку і висловлювання. В Україні цього ніхто не забороняє і люди можуть приходити на Банкову і демонструвати свою позицію.

Проте керівник УДО підкреслив, що при цьому не можна допускати вандалізму, провокацій, хуліганства, всього того, що, за його словами, було учора під ОПУ.

«Оцінка буде окремо дана цим подіям. Всі матеріали - фото, відео, інформація УДО буде надана правоохоронним органам для того, щоб проводилися слідчі оперативні дії і, я вважаю, винні були покарані», - повідомив Рудь.

Він додав, що основною метою силовиків було не допустити провокацій.

«В принципі, я вважаю, що ця мета на вчорашній день була досягнута. Щодо демократії глави держави Володимира Зеленського, думаю, всі пам'ятають 20 травня 2019 року, коли президент після інавгурації з Верховної ради пішки через Банкову пройшов через ворота до Офісу президента і сказав ці ворота більше не закриватимуть. Тому всі питання демократичності, в тому числі на вчорашній день, були показані», - зазначив Рудь.

Він також підтвердив, що учора офіційно був затриманий один чоловік, який бив вікна на центральному під'їзді будівлі ОПУ.

Метою правоохоронців біля ОП було не допустити провокацій - керівник УДОUkrinform TV

Нагадаємо, 20 березня у Києві під Офісом президента пройшла акція на підтримку засудженого до 7 років Сергія Стерненка. Активісти палили фаєри, а також підпалили табличку Офісу президента. Крім того, в будівлі ОПУ розбили скло і розмалювали написами стіни.

У МВС повідомили, що затримали найбільш агресивного учасника акції. Чоловікові закидають статтю хуліганство.

Збитки від погрому і розмальовок будівлі ОПУ попередньо оцінили в 2 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: