Акція під ОПУ: поліція відкрила ще одне провадження

Читать на русском
Слідчі київської поліції почали ще одне кримінальне провадження за фактом подій під Офісом президента 20 березня.
фото з відкритих джерел

Слідчі київської поліції почали ще одне кримінальне провадження за фактом подій під Офісом президента 20 березня, коли активісти розмалювали стіни і побили скло в адмінбудівлі.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України у вівторок, 23 березня.

Протест під ОПУ: підозру оголошено одному з організаторів акціїПравоохоронці 23 березня повідомили про підозру одному з організаторів акції біля Офісу президента. Йдеться про Сергія Філімонова.

«Слідчі столичної поліції за фактом подій під ОПУ розпочали ще одне кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України», - йдеться в повідомленні.

У поліції також нагадали, що прокурори вже погодили підозри декільком активним учасникам акції. Найближчим часом вони будуть вручені.

Нагадаємо, київські правоохоронці 23 березня повідомили про підозру одному з організаторів акції біля Офісу президента - Сергію Філімонову.

20 березня у Києві під Офісом президента пройшла акція на підтримку засудженого до 7 років Сергія Стерненка. Активісти палили фаєри, підривали петарди, а також підпалили табличку Офісу президента. Крім того, в будівлі ОПУ розбили скло і розмалювали написами стіни.

Силовики затримали найбільш агресивного учасника акції на Банковій - активіста Влада Сорда. Пізніше йому повідомили про підозру в «хуліганстві з використанням зброї».

Збиток будівлі у Зеленського оцінили у 2 млн грн. Відмивати будинок 22 березня викликали службу клінінгу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: