Протест під ОПУ: підозру оголошено одному з організаторів акції

Читать на русском
Правоохоронці 23 березня повідомили про підозру одному з організаторів акції біля Офісу президента. Йдеться про Сергія Філімонова.
фото Обозреватель

Правоохоронці 23 березня повідомили про підозру одному з організаторів акції біля Офісу президента, під час якої активісти розмалювали будівлю та побили скло.

Про це у вівторок повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Поліція оголосила про підозру затриманому на Банковій активістуРозгляд проходитиме в Печерському районному суді Києва, захист клопотатиме, щоб запобіжний захід не був суттєвішим, ніж поміщення під домашній арешт.

«Сьогодні, 23 березня, слідчі столичної поліції за погодження із процесуальними керівниками (прокурорами) оголосили про підозру одному із організаторів акції біля Офісу Президента України, що відбулася 20 березня», - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, мова йде про лідера руху «Гонор» Сергія Філімонова. Сьогодні він на своїй сторінці в Facebook оприлюднив фото вручення йому підозри.

У поліції додали, що правоохоронці продовжують збір доказів протиправної поведінки інших учасників акції, щоб притягнути їх до відповідальності.

Нагадаємо, 20 березня у Києві під Офісом президента пройшла акція на підтримку засудженого до 7 років Сергія Стерненка. Активісти палили фаєри, підривали петарди, а також підпалили табличку Офісу президента. Крім того, в будівлі ОПУ розбили скло і розмалювали написами стіни.

Силовики затримали найбільш агресивного учасника акції на Банковій - активіста Влада Сорда. Пізніше йому повідомили про підозру в «хуліганстві з використанням зброї».

Збиток будівлі у Зеленського оцінили у 2 млн грн. Відмивати будинок 22 березня викликали службу клінінгу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: