Поліція оголосила про підозру затриманому на Банковій активісту

Читать на русском
Розгляд проходитиме в Печерському районному суді Києва, захист клопотатиме, щоб запобіжний захід не був суттєвішим, ніж поміщення під домашній арешт.
Погром на Банковій24 канал

Активісту Владу Сорду, якого затримали 20 березня під час акції на Банковій під Офісом президента України, повідомили про підозру в «хуліганстві з використанням зброї».

Про це заявив «Суспільному» адвокат Сорда Дмитро Мазурок.

«Від журналістів, від колег я дізнався, що поліція повідомила про вручення підозри, і зараз питання розглядається судом. На жаль, слідчий був цілий день не на зв'язку. Тільки під вечір вдалося з ним здзвонитися», - розповів адвокат.

За словами адвоката, справа Сорда, швидше за все буде розглядатися або в другій половині дня 22 березня, або вранці 23 березня. Розгляд проходитиме в Печерському районному суді Києва, захист клопотатиме, щоб запобіжний захід не був суттєвішим, ніж поміщення під домашній арешт.

«_Ми вважаємо, що домашнього арешту буде більш ніж достатньо. Ні про яке утримання під вартою не може бути й мови. Є підозра на те, що він щось зробив. Ми подивимося на докази, які є___», - заявив адвокат.

Нагадаємо, 20 березня в Києві під Офісом президента пройшла акція на підтримку засудженого до 7 років Сергія Стерненка. Активісти палили фаєри, а також підпалили табличку офісу президента. Крім того, в будівлі ОПУ розбили шибки та розмалювали написами стіни.

У МВС повідомили, що затримали найбільш агресивного учасника акції. Чоловікові закидають статтю за хуліганство.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: