У ДПЗКУ підтвердили факт обшуків і «засудили» корупцію

Читать на русском
У ДПЗКУ заявили, що обшуки ДБР за фактом можливого хабарництва і корупції проходили без постанови суду. У компанії також заперечують наявність будь-якої корупційної схеми.
dbr.gov.ua

Обшуки, які ДБР провело в ДПЗКУ з приводу можливого отримання хабаря одним із начальників департаментів, є «поодиноким випадком» і не означають наявність корупційної схеми.

Про це йдеться в офіційній заяві пресслужби АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» за фактом обшуків 12 березня, які провело Держбюро розслідувань.

Держбюро розслідувань прийшло з обшуками в ДПЗКУЗазначається, що співробітники ДБР проводять обшуки на поверсі керівництва ДПЗКУ, причина - хабар одному з керівників департаментів корпорації

Як повідомляли тоді в ДБР, «був офіційно зафіксований факт вимагання керівником одного з департаментів ДПЗКУ хабара в розмірі 35 тисяч доларів США. Постраждалий від вимагання хабара - директор одного з філіалів, гроші від нього хотіли отримати за забезпечення його подальшого перебування на цій посаді».

У відповідь на це в ДПЗКУ заявили, що обшуки проходили без відповідної постанови суду за фактом можливого вчинення кримінального злочину за ст. 368, ч. 3 ККУ.

«Даний випадок є поодиноким та жодним чином не йдеться про системну корупційну схему службових осіб АТ «ДПЗКУ» та будь-яку причетність керівної ланки корпорації до інциденту», – йдеться в повідомленні.

У ДПЗКУ запевнили, що готові надати правоохоронним органам «всю необхідну інформацію для об'єктивного розслідування цієї справи».

«Керівництво АТ «ДПЗКУ» засуджує можливі факти корупції в корпорації та робить все можливе для запобігання їх в майбутньому», – додали в компанії.

Нагадаємо, Держбюро розслідувань прийшло з обшуками до ДПЗКУ 12 березня.

Перед цим народний депутат фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв в ефірі 16+ на skrypin.ua підтвердив, що посада голови ДПЗКУ була однією з головних умов, які виставили на переговори про можливість утворення нового коаліційного уряду.

Раніше нардеп Олександр Дубінський повідомив, що Тимошенко «гарантувала 19 голосів за бюджет» в обмін на посаду голови ДПЗКУ. Зв'язок між голосуванням Тимошенко за бюджет і призначенням Андрія Власенка керівником Державної продовольчо-зернової корпорації зауважив також нардеп Ярослав Железняк.

Менш ніж за місяць до цього Мінекономіки звільнив Андрія Власенка з посади голови ДП «Укрліктрави». У кеші пошуковика Google збереглася видалена новина міністерства – у ній йшлося про неналежне виконання службових обов'язків Власенком на попередній посаді та незадовільний фінансово-господарський стан очолюваного ним підприємства.

Також ми писали про те, що у лютому 2021 року у ДПЗКУ вже проходили обшуки. Причиною стала страхова угода на 99 млн грн, укладена командою нового керівництва корпорації на завідомо невигідних для товариства умовах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: