Т.в.о. голови ДПЗКУ призначили Власенка, раніше звільненого за фінансові махінації

Читать на русском

Кабмін призначив на посаду в правління ДПЗКУ ексдепутата Миколаївської обласної ради від БЮТ Андрія Власенка, раніше звільненого за фінансові махінації.
Фото скрін засідання Кабміну.

У середу, 11 листопада, Кабмін призначив на посаду в правління ДПЗКУ екс-депутата Миколаївської обласної ради від БЮТ Андрія Власенка, раніше звільненого за фінансові махінації.

Як повідомив під час засідання прем'єр Денис Шмигаль «рішенням, яке вже прийнято, погоджено тимчасове покладанян обов'язків голови правління АТ ДПЗКУ на Власенка Андрія Володимировича».

Також під час засідання нардеп від «Слуги народу» Андрій Клочко, уточнив, що під час призначення Власенка була порушена процедура:

«Тобто, призначення відбулося без подання, згідно з процедурою, декларації. І також не була проведена спецперевірка. Тому я прошу приділити цьому питанню увагу, щоб не було спекуляцій. Крім того, по Власенку є сьогодні кримінальне провадження, з попереднього місця роботи. Міністр Петрашко (Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства - ред.) повинен знати, він його звільняв».

У відповідь, очільник Кабміну Денис Шмигаль уточнив, що Власенко є чинним першим заступником, і стає в.о. у разі відсутності керівника. У таких випадках спецперевірка не потрібна.

Однак прем'єр пообіцяв взяти до уваги зауваження Клочка.

Як відомо, Андрій Власенко є ексдепутатом Миколаївської обласної ради від БЮТ. Він був звільнений з ДП «Укрліктраві» за фінансові махінації.

Нагадаємо, раніше нардеп Олександр Дубінський написав у Теlegram, що «минулорічний кандидат Андрій Власенко» буде призначений на голову правління ДПЗКУ.

За його словами, торік Юлія Тимошенко лобіювала призначення Власенка, як і цього року.

ДПЗКУ - це вертикально інтегрована компанія в аграрному секторі України. Компанія проводить весь цикл робіт по зерновим і продуктами їхньої переробки: від виробництва до експорту. До складу корпорації входять 55 філій. Їхня загальна робоча місткість - 3,75 млн тонн сільгоспкультур.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: