Креатурі Тимошенко у збитковому ДПЗКУ призначили оклад у понад 200 тисяч

Читать на русском

Власенку, який буде керувати збитковим ДПЗКУ, призначили оклад понад 200 тисяч гривень плюс премії.

За роботу у збитковій Державній продовольчо-зерновій корпорації Андрію Власенку, якого кілька тижнів тому звільнили з іншого держпідприємства за неналежне виконання обов'язків, призначили 229 тисяч 853 гривні щомісячного окладу плюс премії за підсумками кварталу і року.

Про це повідомляє «Слово і діло» з посиланням на наказ Мінекономіки від 6 листопада.

Як ми писали раніше, жовтневе повідомлення про те, що керівник ДП «Укрліктрави» довів підприємство до податкових боргів, зникло з сайту Міністерства економіки, проте залишилося у кеші пошукової системи Google.

Народні депутати Ярослав Железняк («Голос») та Олександр Дубінський («Слуга народу») пов'язують призначення Власенка в ДПЗКУ з голосуванням за бюджет фракції «Батьківщина».

Цієї середи, 11 листопада, кандидатуру Власенка затвердили на засіданні уряду тимчасовим виконувачем обов'язків керівника ДПЗКУ. Це було зроблено без спецперевірки, тому що Власенко вже обіймав посаду заступника голови в цьому підприємстві – туди його призначили за тиждень до цього, 6 листопада.

За перше півріччя 2020 року збитки державного зернотрейдера, керівнику якого платитимуть 229 тисяч зарплати на місяць, становили понад 3 млрд гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: