Нові подробиці скандального призначення в ДПЗКУ: оклад у 230 тисяч та два накази під одним номером

Читать на русском

Андрію Власенку, який, за словами нардепів, був призначений в ДПЗКУ за квотою Юлії Тимошенко, міністр економіки Ігор Петрашко призначив оклад в 230 тисяч гривень. Для цього Мінекономіки навіть видало два накази під одним номером, що може свідчити про підробку.
міністр економіки Ігор Петрашкофото rbc.ua

Андрію Власенку на посаді виконувача обов'язків заступника голови правління збиткового акціонерного товариства «ДПЗКУ» призначили посадовий оклад у розмірі 229 853 гривні.

Про це повідомляє «Слово і діло» із посиланням на копію наказу Мінекономіки від 6 листопада.

Окрім посадового окладу міністр Ігор Петрашко наказує виплачувати Власенку премії за підсумками роботи за квартал, рік і за виконання диференційованих показників.

Як повідомлялося раніше, Власенка називають креатурою Юлії Тимошенко в обмін на голосування 19 членів її фракції за бюджет на 2021 рік.

Голосування у першому читанні пройшло 5 листопада – наказ про призначення і зарплату у понад 200 тисяч з'явився наступного дня.

Як ми повідомляли раніше, 26 жовтня цього року Мінекономіки публікувало у себе на сайті новину про те, що Власенка звільнено з попередньої роботи через неналежне виконання посадових обов'язків та мільйонні податкові борги держпідприємства, яке він очолював. Проте пізніше це повідомлення було видалено з сайту.

Сьогодні «Слово і діло» вже публікувало інший наказ Ігоря Петрашка про призначення Андрія Власенка на посаду в ДПЗКУ, однак у ньому не фігурувала сума посадового окладу чиновника. Обидва накази видані одним числом і мають однакові номери 206-п, що може свідчити про службове підроблення (ст.366 ККУ).

Відзначимо, що Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) звітує про збиток 3,45 млрд гривень за перше півріччя 2020 року. За аналогічний період 2019-го чистий фінансовий результат становив мінус 836 млн гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: