На посаду в правління ДПЗКУ призначать людину Тимошенко в обмін на голоси за бюджет - нардеп

Читать на русском

На посаду в правління ДПЗКУ призначать ексдепутата Миколаївської обласної ради від БЮТ Андрія Власенка.

Про це повідомив у Теlegram член депутатської фракції «Слуга народу», нардеп Олександр Дубінський.

Він нагадав, що торік Юлія Тимошенко лобіювала призначення Власенка, скандально звільненого з ДП «Укрліктрави» за фінансові махінації, але через «вихід у публічну площину скандалу щодо «договорняків» через Офіс президента» тоді його призначення у ДПЗКУ не відбулося.

«Через рік, монобольшість відмовила Шмигалю в підтримці, і в Кабміні змушені шукати голоси для бюджету, для чого довелося йти на домовленості з Тимошенко. Тому у Ю.В.Т. знову попросили ДПЗКУ і 2 міністерства: екології та майбутнє відновлене Мінагро. А минулорічний кандидат Андрій Власенко був призначений заступником голови правління ДПЗКУ, і чекає призначення на очільника правління», - пише Дубинський.

За його словами, Тимошенко за це «гарантує 19 голосів за бюджет». Зв'язок між голосуванням Тимошенко за бюджет і призначенням менеджменту ДПЗКУ зауважив також нардеп Ярослав Железняк.

Як відомо, ДПЗКУ - вертикально інтегрована компанія в аграрному секторі України. Компанія проводить весь цикл робіт по зерновим і продуктами їхньої переробки: від виробництва до експорту. До складу корпорації входять 55 філій. Їхня загальна робоча місткість - 3,75 млн тонн сільгоспкультур.

Нагадаємо, у четвер, 5 листопада, Верховна рада розглянула законопроект про Державний бюджет України на 2021 рік у першому читанні.

«Слово і діло» пропонує подивитися, хто і як голосував у сесійній залі.

Також наші аналітики проаналізували, як планують витрачати бюджетні кошти у 2021 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: