Голоси в обмін на посаду: людину Тимошенко призначили в ДПЗКУ наступного дня після голосування за бюджет

Читать на русском

Андрій Власенко був призначений в ДПЗКУ на наступний день після того, як Батьківщина дала голоси за бюджет 2021.

Андрія Власенко, якого звільнили з ДП «Укрліктрави» за неналежне виконання обов'язків, і який був депутатом Миколаївської обласної ради від «Батьківщини», призначили заступником голови правління ДПЗКУ на наступний день після голосування за держбюджет-2021 першому читанні.

Це випливає з наказу, який є в розпорядженні «Слово і діло».

Нагадаємо, народні депутати Олександр Дубінський і Ярослав Железняк напередодні заявляли, що Юлія Тимошенко погодилася дати голоси своєї фракції за бюджет за умови призначення Власенка на посаду глави ДПЗКУ.

5 листопада в Верховній раді відбулося голосування за бюджет-2021 першому читанні. Фракція «Батьківщина» дала 19 голосів «за». На наступний день, 6 листопада, Андрій Власенко був призначений виконуючим обов'язки заступника голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України.

Держбюджет-2021 ухвалений в першому читанні: як голосували нардепиДержбюджет 2021 в першому читанні підтримали Слуга народу, Батьківщина, За майбутнє, Довіра і позафракційні депутати.

Вчора, 11 листопада, Власенка призначили заступником глави правління і відразу тимчасово поклали на нього обов'язки глави ДПЗКУ.

За словами нардепа від «Слуги народу» Андрія Клочко, під час призначення Власенка була порушена процедура: не була подана декларація та проведена спецперевірка. Крім того, щодо Власенка є кримінальне провадження з часів роботи в ДП «Укрліктрави», звідки його звільнили. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Власенко є чинним заступником (як випливає з документа, тільки з 6 листопада) і тому перевірка не потрібна.

Відзначимо, з «Укрліктрави» Власенка звільнили через неналежне виконання службових обов'язків і незадовільного фінансово-господарського стану підприємства. 26 жовтня на сайті Міністерства економіки було відповідне повідомлення, але після призначення Власенка в ДПЗКУ воно було видалено.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: