У «Батьківщині» розповіли про торги з владою за коаліцію та посаду в ДПЗКУ

Читать на русском

Посада голови ДПЗКУ була однією з умов під час переговорів про створення коаліції в Раді. Переговори йшли за участю Батьківщини, Голосу і групи За майбутнє.
Сергій Соболєвфото batkivshchyna.lviv.ua

Посада голови ДПЗКУ була однією з головних умов, які виставили на переговори про можливість утворення нового коаліційного уряду. Про це в ефірі 16+ на skrypin.ua повідомив народний депутат фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.

На уточнювальне запитання, чи виставила цю умову «Батьківщина», Соболєв відповів: «Я думаю, наша партія, в тому числі. Але з іншого боку, планка була абсолютно інша. Тобто, ви ж розумієте, розмінятися на цю посаду – це просто було смішно.... На жаль, як ми зрозуміли, це все були розводки. І в кінцевому варіанті все закінчилось такими елементарними речами, які не мали свого продовження».

Сергій Соболєв (Батьківщина) | 16+skrypin.ua

Соболєв також додав, що паралельно йшли переговори влади з «Голосом» та групою «За майбутнє».

«Тобто, у мене відчуття, що вони (влада – ред.) вирішили таким чином гратися з усіма і розводити всіх, пропонуючи нібито так звану коаліцію, але, на жаль, це закінчилось дуже погано», – сказав Соболєв.

Нагадаємо, раніше нардеп Олександр Дубінський повідомив, що Тимошенко «гарантувала 19 голосів за бюджет» в обмін на посаду голови ДПЗКУ. Зв'язок між голосуванням Тимошенко за бюджет і призначенням Андрія Власенка керівником Державної продовольчо-зернової корпорації зауважив також нардеп Ярослав Железняк.

Менш ніж за місяць до цього Мінекономіки звільнив Андрія Власенка з посади голови ДП «Укрліктрави». У кеші пошуковика Google збереглася видалена новина міністерства – у ній йшлося про неналежне виконання службових обов'язків Власенком на попередній посаді та незадовільний фінансово-господарський стан очолюваного ним підприємства.

Також ми писали про те, що у лютому 2021 року в ДПЗКУ пройшли обшуки. Причиною цих обшуків стала страхова угода на 99 млн грн, укладена командою нового керівництва корпорації на завідомо невигідних для товариства умовах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: