До ДПЗКУ прийшли з обшуками: розслідують факт привласнення страхових коштів

Читать на русском
Протиправна схема була реалізована шляхом встановлення тарифів, які значно перевищують ринкову вартість послуги під час страхування об’єктів, що перебувають на балансі Державної продовольчо-зернової корпорації України.

Національна поліція України сьогодні, 19 лютого, провела обшуки у приміщенні ПАТ ДПЗКУ у Києві.

Про це повідомляє «Слово і діло» із посиланням на власні джерела.

Обшуки пройшли у рамках кримінального провадження №42021100000000057. Правоохоронці підозрюють, що службові особи ДПЗКУ, діючи за попередньою змовою з працівниками АТ «СК ІНГО» та інших страхових компаній, організували схему привласнення коштів корпорації. Ідеться про договір на суму 99 млн гривень.

За даними слідства, протиправна схема була реалізована шляхом встановлення тарифів, які значно перевищують ринкову вартість послуги під час страхування об’єктів, що перебувають на балансі Державної продовольчо-зернової корпорації України.

Нагадаємо, 11 листопада 2020 року обов'язки голови ДПЗКУ поклали на Андрія Власенка, якого за кілька тижнів до цього звільнили з посади керівника ДП «Укрліктрави» через неналежне виконання службових обов'язків і незадовільний фінансово-господарський стан підприємства. Депутати називали Власенка креатурою Юлії Тимошенко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: