«Кнопкодавство» за Шкарлета: чотирьох нардепів викликали до ДБР

Читать на русском

ДБР викликало нардепів Ярослава Железняка, Ольгу Стефанішину, Інну Совсун і Наталю Піпу для допиту як свідків у справі про можливе кнопкодавство за Шкарлета.
фото LIGA.net

Державне бюро розслідувань передало повістки про виклик на допит чотирьох народних депутатів в рамках розслідування справи про «кнопкодавство» у Раді під час голосування за Сергія Шкарлета на посаду голови МОН.

Про це повідомив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк в Telegram в середу, 3 березня. Він також опублікував відповідний документ від ДБР.

Железняк уточнив, що Держбюро розслідувань викликає його, Ольгу Стефанишину, Інну Совсун і Наталю Піпу для «допиту як свідків».

Дата і час допиту не вказуються.

Нагадаємо, 17 грудня Рада проголосувала за призначення Шкарлета міністром освіти, хоча профільний комітет з питань освіти не підтримав подання про його призначення.

Пізніше з'ясувалося, що під час голосування зафіксували факти «кнопкодавства» - надійшли голоси від деяких нардепів ОПЗЖ, яких не було в сесійній залі.

Офіс генпрокурора України за заявою партії «Голос» відкрив кримінальну справу про можливе «кнопкодавство» під час голосування за Шкарлета.

Пізніше у Раді зібрали 45 підписів, необхідних для подачі подання до КСУ щодо скасування рішення ВР про призначення Сергія Шкарлета міністром.

А 1 березня у Раді для боротьби з кнопкодавством встановили сенсорну кнопку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: